Papillon » Specials » Koikarpers
Iets nieuws onder de zon!

Koikarpers: Alles over koi

Het hebben van een vijver met koikarpers is voor veel mensen een leuke hobby of zelfs een fulltime bezigheid. Alvorens men aan een vijver begint is het goed eerst informatie in te winnen over bepaalde zaken. Dingen waarop gelet moet worden bij het aanschaffen van koi en het kopen van geschikt voedsel.

Koikarpers: De geschiedenis van de Koi

De Japanse koi wordt ook wel Nishikigoi of brokaatkarper genoemd. Alle soorten koi stammen af van de zwarte vis die de naam Magoi draagt. Met het kweken van koi staat Japan op de nummer één. Toch komen de koi niet oorspronkelijk uit Japan. De namen 'Nishiki' en ‘Goior Koi’ betekenen ‘karper met een kleurig kleed’.

Koikarpers: Het kopen van koi

Het kopen van koikarpers is een hele leuke bezigheid. Toch moet er niet te licht over gedacht worden. Het houden van koi brengt verschillende verantwoordelijkheden met zich mee. Er zijn verschillende zaken waaraan aandacht besteed moet worden alvorens de koi worden aangeschaft. Een paar punten van aandacht zijn bijvoorbeeld de vijvercapaciteit, tijdstip van kopen, betrouwbaarheid van een verkoper en het vervoeren van een koikarper.

Koikarpers: Wat beïnvloedt het groeitempo van een koi?

Om het groeitempo van de koi op peil te houden is een goede voeding noodzakelijk. Goede voeding zorgt voor heldere kleuren en een gespierde vis. Overvoeren is echter funest, hierdoor worden de koi dik en de waterkwaliteit zal achteruit gaan. Bij de groei van de koi spelen nog meer factoren een belangrijke rol. De waterkwaliteit, hoeveelheid vissen en het soort koi zijn ook erg belangrijk.

Koikarpers: Welk voer is het beste voedsel voor de koi?

Om voor een goede lichaamsvorm van de koi te zorgen, hebben de koi goed voedsel nodig. Koikarpers hebben altijd honger. Toch mogen ze niet te veel voedsel hebben. Dit kan fatale gevolgen voor ze hebben. Daarom moeten de koi niet veel maar wel vaak voedsel krijgen. Uit welke stoffen moet het voer van de koi bestaan? Welke soorten voer zijn er?

Koikarpers: De geschiedenis van de Koi

De Japanse koi wordt ook wel Nishikigoi of brokaatkarper genoemd. Alle soorten koi stammen af van de zwarte vis die de naam Magoi draagt. Met het kweken van koi staat Japan op de nummer één. De namen…
Koikarpers: Het kopen van koi

Koikarpers: Het kopen van koi

Het kopen van koikarpers is een hele leuke bezigheid. Toch moet er niet te licht over gedacht worden. Het houden van koi brengt verschillende verantwoordelijkheden met zich mee. Er zijn verschillende…
Koikarpers: Wat beïnvloedt het groeitempo van een koi?

Koikarpers: Wat beïnvloedt het groeitempo van een koi?

Koi hebben altijd honger. Een goede lichaamsvorm van een koikarper is het directe gevolg van een goede voeding. Goede voeding zorgt voor heldere kleuren en een gespierde vis. Overvoeren is echter fune…
Koikarpers: Welk voer is het beste voedsel voor de koi?

Koikarpers: Welk voer is het beste voedsel voor de koi?

Om voor een goede lichaamsvorm van de koi te zorgen, hebben de koi goed voedsel nodig. Koikarpers hebben altijd honger. Toch mogen ze niet te veel voedsel hebben. Dit kan fatale gevolgen voor ze hebbe…
Gepubliceerd door Papillon op 18-03-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!